Trbanc d.o.o., Markljeva ulica 2, Novo mesto - Dolenje Kamence – Bučna vas, ob Ljubljanski cesti
-13%

SUŠILNIK sadja, zelenjave, zelišč 14 L

Sušilnik sadja, zelenjave in zelišč kapacitete 14 l je namenjen sušenju vseh vrst živil. Statusov dehidrator je dovolj majhen, da ga lahko uporabljate tudi v manjših gospodinjstvih. Posušite zelišča, ki ste jih vzgojili na okenski polici ali ekološke banane, ki ste jih kupili na tržnici.

75,00 65,90

RAZPOLOŽLJIVOST:

Na zalogi

KATEGORIJE:

Na zalogi

-
+
Prisegate na ekološko pridelano hrano, a nimate svoje zemlje, na kateri bi pridelali lastno zelenjavo? Ste se lotili vrtičkanja kar na balkonu in okenskih policah? Doma vzgojena zelenjava in zelišča so tako dragocena, da jih je škoda ne izkoristiti v celoti.
Sušenje je med najstarejšimi načini shranjevanja hrane za daljše obdobje in se v zadnjih letih uveljavlja tudi pri ljudeh, ki prisegajo na presno in paleo prehrano. Sušenje podaljša obstojnost živil in hkrati ohrani njihove hranilne vrednosti, saj jih obdelujete na nižjih temperaturah kot pri kuhanju.

Sušeno sadje in zelenjava kot del presne ali paleo diete

Dehidratorji omogočajo pripravo jedi, ki so v skladu s presno in paleo dieto. Poleg uživanja čisto surovega sadja in zelenjave omogočajo pripravo dehidriranih prigrizkov, ki imajo podaljšan rok trajanja. Nizke temperature, ki jih uporabljamo pri sušenju živil ne uničijo encimov, vitaminov in mineralov kot klasično kuhanje v vreli vodi.

Pripravite zdrave, presne piškote, presne krekerje in celo tortilje za zahtevnejše jedi. Zelenjavni čips bo navdušil tudi tiste prijatelje in sodelavce, ki ne prisegajo na presno prehranjevanje.

Sušenje zelišč s sušilnikom sadja in zelenjave

Če je vaš majhen zeliščni kotiček na balkonu bogato obrodil, bo Statusov 14-litrski sušilnik odlična rešitev za sušenje vseh vrst zelišč. Ravno prav velik je za uporabo kar na balkonu ali v majhni kuhinji. Za natančnejša navodila in priporočila preberite navodila za uporabo sušilnika, ki so priložena aparatu.

Uporabnost sušilnika se ne konča le pri sušenju živil, ampak lahko njegovo natančno nastavitev in vzdrževanje temperature uporabite tudi za pripravo jogurtov in kvasnega nastavka.

Kaj vse lahko pripravite v sušilniku?

Aparat za sušenje je zelo vsestranski in ga je mogoče uporabljati tudi za pripravo:

  • priboljškov za pse in mačke,
  • dekoracij iz citrusov in cvetja (pot pouri),
  • esenc sadja in zelenjave (iz limone, rdeče pese, špinače itd.), ki jih lahko uporabite tudi kot naravno barvilo za pecivo.

Možnosti nastavitev: temperatura od 50 do 80°C, čas delovanja do 12 ur.

sušenje vseh vrst sadja v statusovem manjšem sušilniku
Posušite sadje za zdrave prigrizke in citruse za naravno dekoracijo.

 

Prednosti Statusovega dehidratorja pred konkurenčnimi

Statusov sušilnik ima kovinsko ohišje in notranjost, ki zagotavljata boljše ohranjanje energije in večjo varnost v primerjavi s plastičnimi sušilniki. Kovinsko ohišje boljše zadržuje toploto, zato bodo živila posušena hitreje in z manjšo porabo električne energije. H kakovostnejšemu sušenju pripomoreta tudi pravokotna oblika in horizontalno pihanje zraka. Pri okroglih sušilnikih kjer zrak piha od zgoraj proti dol ali nasprotno je potrebno prelagati pladnje po višini. V Statusovem sušilniku pa je dovolj, da jih (po potrebi) obrnete tako, da so živila, ki so bila blizu ventilatorja, zdaj na drugi strani.

Status sušilnik sadja, zelenjave in začimb, 14 l: uporaba in sestavni deli

Manjši sušilnik vsebuje 3 mrežaste pladnje za drobna živila in 2 pladnja z rešetko za sušenje, jabolk, pomaranč, gob in ostalih večjih živil. Na dnu se nahaja še pladenj za drobtine za enostavnejše čiščenje notranjosti.

Sušenje je aktiven proces, zato svetujemo, da napredovanje sušenja živil spremljate in po potrebi prilagajate temperaturo in čas sušenja. Hitrost sušenja se lahko razlikuje glede na zunanje vplive, kot so vlaga v zraku, in kakovost živil – na zrelost, vrsta živila ipd.

Vzdrževanje in čiščenje

Pred prvo uporabo zaženite prazen sušilnik za vsaj eno uro na najvišji temperaturi. Po vsakem sušenju živil operite pladnje – ročno ali v pomivalnem stroju. Zasušene ostanke boste najlažje odstranili tako, da pladnje namočite v toplo vodo in po nekaj minutah zdrgnete trdovratne madeže.

Materiali in dimenzije

Ohišje in pladnji so kovinski, vratca so iz temperiranega stekla.

Ohišje sušilnika meri 390 x 290 x 228 mm, posamezen pladenj pa 270 x 200 mm. Vseh pet pladnjev skupaj tvori 0,27 muporabne površine za sušenje živil.

Sušilnik_14L_navodila_slo_en_hr_de_maj19

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Iskanje po izdelkih