Trbanc d.o.o., Markljeva ulica 2, Novo mesto - Dolenje Kamence – Bučna vas, ob Ljubljanski cesti

Kvasovka SIHA 3 – za bela, rdeča in sadna vina

Čista, suha kvasovka za pripravo belih, rdečih in sadnih vin. Kvasovka za elegantna bela, rdeča in sadna vina s poudarjenim sortnim značajem; izjemno primerna za nadaljevanje zaustavljenih fermentacij. Posebej primerna za sorte: zeleni silvanec, kerner, rizvanec, beli in sivi pinot, portugalka, kraljevina in mešane sortne sestave, pri katerih poudarja sadne do nevtralne sortne arome. Zelo primerna tudi za sadna vina iz jabolk in hrušk.

3,9922,80

RAZPOLOŽLJIVOST:

Na zalogi

KATEGORIJE:

Počisti
-
+

Saccharomyces cerevisiae, soj WET 136.
Kvasovka za elegantna, sadna BELA in RDEČA vina s poudarjenim sortnim značajem; izjemno primerna za nadaljevanje zaustavljenih fermentacij.

Navodila za uporabo in odmerek:

POSEBEJ PRIMERNA ZA SORTE:
zeleni silvanec, kerner, rizvanec, beli in sivi pinot, portugalka, kraljevina in mešane sortne sestave, pri katerih poudarja sadne do nevtralne sortne arome in ohranja izvoren značaj vin.

FERMENTACIJSKE LASTNOSTI:
optimalen je mošt z uravnoteženo založenostjo s hranili, optimalna temp. fermentacije 15-22 °C, zelo pozitiven vpliv na proces biološkega razkisa, alkoholna toleranca do 16 vol.%.

POTREBA PO HRANILIH:
visoka; nujna rehidracija z Aktivatorjem in fermentacija s 25 g/hl Vrelne soli Plus ali 20-40 g/hl Proferma H+2.

ODMEREK in UPORABA:
15-20 g/hl, do 40 g/hl za težje pogoje fermentacije in 30-60 g/hl za ponovno vzpostavitev zaustavljenih fermentacij. Kvasovke z dodatkom Aktivatorja rehidriramo v 10-kratnem volumnu mlačne mešanice vode in mošta (1:1), po pojavu klobuka premešamo in dodamo moštu.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Pakiranje:

40g, 125g, 500g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Iskanje po izdelkih